onsdag 25 juli 2007

Kompetenta flickor

Idag har vi fått igång en bil som har stått stilla och avställd i två år. Och stiftat bekantskap med Svensk Bilprovning. Sånt som ingen av oss har koll på egentligen. Instruktionsbok fanns icke i bilen. Men en bil behöver ett laddat batteri och vips vaknar den till liv. Det ska helst sitta fast ordentligt. Motorolja är bra så det kan man hälla i (på rätt ställe). Spolarvätska ska tydligen alltid spädas med vatten innan användning upptäckte vi. Så nu vet vi det. Och det gick att hälla i lite vatten så där i efterskott. Och vatten i kylaren. Sen åkte vi. Fina som är den med körkort har aldrig kört i storstad. Jag är en flicka med rätt dåligt lokalsinne men med vägbeskrivningar från Eniro kan man komma rätt. Man kan även komma helt fel så det är en hit att använda sunt förnuft också.
Bensin finns i 95 och 98 oktan. Och man kan stå på en bensinmack och inte ha den blekaste aning om vilken sort den aktuella bilen vill ha för att bli glad. Om man sväljer ev. stolthet kan man gå in och fråga de som jobbar där. (Vår bil ville ha 95 oktan.) Dessutom ska man komma på vilken sida av bilen som bensinlocket sitter.
Fylla på luft i däcken är rätt läskigt, jag menar de kanske blir ledsna om man trycker i för mycket luft?
Vi hittade hur som helst till bilprovningen sen! I god tid. Hångla är som bekant ett trevligt tidsfördriv. Även om jag associerar en smula till dåliga porrfilmer när det kommer till flatigt hångel i en bil utanför en bilverkstad fylld med manliga män. Haha. Desto bättre att ta idén tillbaka till sin egen, att hångla är trevligt när man har tid över - även i en bil utanför Svensk Bilprovning. Det finns alltid varningsskyltar om att rökning är förbjuden (och en om "explosiv atmosfär"...). Precis bredvid gick det förbi en rökande kvinna. Men vi flög inte i luften.
Informativa skyltar blinkar, bara man har koll på vilket registreringsnummer ens bil har. Sen skulle man köra till "Port två". Vilken port då? Det fanns flera och den första märkt med "2" var fel för där stod redan en bil. Men det fanns en till och den var rätt.
Och jo, bilen gick igenom. "Den har stått stilla länge va? Mycke spindelväv på undersidan..." Vi måste byta lampor bara.

Det hela var riktigt skoj men jag vill ha mer koll! Och det är en smula coolt att vi lyckades fixa så att den dära bilen inte har körförbud längre.

Inga kommentarer: