måndag 3 september 2007

Flyttad

Mest stressiga helgen på länge. Men ljuvligt skönt att åka "hem" över helgen för här är inte hemma än. Tack vare rara vänner hade jag boende redan för första veckan här men man känner sig inte helt bekväm på en lånad madrass i ett vardagsrum hur gärna man än vill.
Lördag gick åt till packning och alla prylar verkade fördubblas i antal för varje kartong som packades. Även där hjälp via bra människor. Festlighet på kvällen även om vi båda var i tröttaste laget. Söndag med flytt. Sjukdom minskade antalet hjälpsamma armar men allt gick smidigt ändå. Nå, bortsett ifrån att jag kände mig nära sammanbrott hela tiden. För mycket på en gång. För mycket saknad av vänner, hemtama kvarter. Och framförallt samma trygga famn de flesta nätter i veckan, aldrig mer än någon halvtimmes promenad bort.
Sängen här känns ödsligt tom. Ena katten tyckte att flytten var det vidrigaste hon hade varit med om och trycker i badrummet.
Det är fantastiskt att redan vara upppackad och hitflyttad, samtidigt känns det väldigt definitivt. Många av de där bra sakerna och bra människorna är för långt borta. Det är kallt, tack och lov för det medtagna elementet. Väldigt mycket blev också bättre av att mitt nya internet dök upp. Och att tv:n inte alls hade gått sönder utan att man bara behövde trycka in en specifik knapp så blev den glad igen. Verklighetsflykt hjälper mot ensliga känslor. Förhoppningsvis så kommer det inte behövas på samma sätt om ett tag.

Inga kommentarer: