söndag 28 oktober 2007

...är sannerligen inget som är gjort i en handvändning (haha).

skrev en sexualupplysare. ;-P Så sant. För instruktioner om hur man fistar hänvisar jag glatt till hennes bok. Däremot tillföra en aspekt som bygger blott och enbart på blygsamma empiriska studier. Att bli fistad kan reducera förlossningsskräck. En hand och en bebis går inte riktigt att jämföra rakt av storleksmässigt, det finns såklart såväl stora och små händer som stora och små bebisar. Snarare kan en sympatiskt insikt infinna sig, om att vävnader är elastiska och hållbara. Det är häftigt att inse vad ens kropp klarar av om man bara samarbetar med den. Däremot ska man prova för att man vill rent sexuellt, inte som kbt mot förlossningsskräck. Vill inte ha några missförstånd här inte. ;-)
Någonstans efter halva tekoppen slår det mig att jag egentligen inte alls är så bekväm med att skriva om sex här längre eftersom det är en handfull människor som trots allt vet att bloggen är min. Men samtidigt, sex är kul och roligt att skriva om. Många gånger roligare än att skriva labbrapport som jag borde göra. Och vad gör man inte för en stunds studieflykt?

söndag 21 oktober 2007

HBT är jag och jag älskar er alla

Jag åkte tåg mot huvudstaden för ett par dagar sedan tillsammans med min flickvän. Mitt emot sätter sig en cool dam med rätt vågat leopardmönstrade kläder. Men en väldigt nervös dam. Hon håller ständig uppsikt över alla andra i tåget. Hon placerar sin resväska på sätet bredvid så ingen kan sätta sig där. Händerna darrar när hon tar upp en flaska nagellack för att måla naglarna. Ansiktet försvinner sedan bakom en bunt papper och någon broschyr. En bekant broschyr med RFSL's logga på. Men hela tiden håller hon uppsikt, blicken går ovanför pappersbunten.
Jag ler mot henne. Sådär lite tramsigt som i jag tycker du är modig och förresten så delar vi typ samma utanförskap. Hur mycket man nu kan säga med ett leende. Pussar på min flickvän och lutar mig mot henne (nå, just det hade jag gjort nästan hela oavsett vem som satt mittemot). Ser ut genom fönstret. Tänker att jag vill vara stor och stark och se till att inget ont händer denna modiga transvestit på väg från småstad till storstad. Önskar att hon kan vara trygg med människorna runt omkring. Minns ett och annat pucko som hävdar att man som H eller B inte alls har något gemensamt med T, att man inte alls ska visa solidaritet. Som att de inte förstår. Om jag skulle bli nedslaget på stan så skulle det troligen vara av precis samma anledning som om damen mitt emot mig på tåget skulle bli nedslagen. För det finns männsikor som blir väldigt arga när de inte kan stoppa in en människa i rätt fack: man och kvinna. Heterosexuell man och kvinna givetvis. Hamnar man utanför där blir de arga och förvirrad. De kommer att strunta helt i om det är för att man är H, B eller T eller något helt annat. De blir lika arga oavsett.
Sittande på tåget kom det tillbaka till mig precis varför jag har arbetat med HBT-rättigheter. Om inte annat för att lång sikt göra världen tryggare för framtidens HBT-ungdomar. Det är tur att det fortfarande finns en hel bunt ungdomar och vuxna som arbetar mot det målet.
Annars är jag ynkligt förkyld, har egentligen inte alls tid att vara sjuk. Borde läsa i de tunga skolböckerna. Egentligen. Tur är att jag åtminstone är nedbäddad i trygg säng med älskad flicka som pysslar på mig.

onsdag 3 oktober 2007

Jomenvisst

Det är som att alkohol är alldeles speciellt roligt om man inte har fått dricka särskilt länge, kanske inte ens så länge att man får köpa ut själv än. Fullt ös, medvetslös. Nästan.
Könsorgan ritade på pappersduk. Och för all del en rätt söt kärleksförklaring från en ung brud som jag inte tror att hon skulle kännas vid i nyktert tillstånd. Kvittar för mig, men rätt rart. Sådana där homobi-tendenser som inte alls har hittat någon form än. Som kanske inte hittar någon form heller för den delen.
Då är det fantastiskt skönt att kunna dra tidigt med min alldeles egen brud. Promenera i mörker, ta av obekväma skor. Hångla. Somna med ansiktet mot välbekant hud.